Експертна група презентувала плани майбутньої відбудови Харкова

Плани майбутньої відбудови Харкова 14 грудня презентувала експертна група архітекторів з Харкова, які працюють з британським бюро Нормана Фостера.

Візіком, API Visicom, Харків, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Візію харків'ян мають розглянути закордонні експерти, розказав архітектор, голова групи харківських архітекторів-експертів Дмитро Фоменко.

Ми пів року проводили зустріч групи двічі на тиждень, раз на тиждень з групою Фостера ми вийшли, як нам здається, на розуміння основних аспектів, які турбують Харків. Ми виокремили найгостріші проблеми, дали поштовх: як ми їх бачили. Ми сформували нашу візію. Ми передали її перекладати на подальшу рецензію Фостера та його фонду. Чекаємо зворотного зв'язку, — сказав Дмитро Фоменко.

Харківські архітектори коригують ідеї, які пропонують британці, каже представниця експертної групи Ольга Клейтман.

Запропонували зруйновані будівлі на Північній Салтівці: зробити тераси навкруги й засклити все це навколо кожного будинку. Ми їм одразу сказали, що у нас такий клімат від -35 до +35, що коли ми вимикаємо опалення, ми вмикаємо кондиціонер. Це не наше рішення, — навела приклад Ольга Клейтман.

Міжнародна група архітекторів працює над кількома проєктами. Серед них — реконструкція однієї з харківських набережних. Обговорюють також ідею підземних тунелів, каже Ольга.

Я не підтримую тільки одного пункту, який там є, це про підземні міста, тому що я вважаю, що у нас зараз нікому жити нагорі. Але ось цей тунель, який може з’єднати Клочківську з Шевченко, це реально класно, ми так розвантажимо середмістя, — говорить експертка.

Серед ідей — мапа ментальних районів, каже архітектор Максим Розенфельд.

Такого не робили з Харковом ніколи — не створювали цю мапу ментальних районів. Проаналізувати те, що сталося у 2022 році, й зробити таку нову мапу Харкова — це була дуже важлива задача, — говорить Максим Розенфельд.

2022-12-15 13:21:16