В Ірландії з'явилася нова карта національного покриву

Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) і Tailte Éireann (раніше відоме як Ordnance Survey of Ireland) спільно запустили новаторську національну карту земельного покриву Ірландії.

Карта класифікує понад 10 мільйонів ландшафтних об’єктів, надаючи детальну інформацію про типи земельного покриву по всій країні.

Візіком,  maps API, Ірландія, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gim-international.com.

Ця карта, створена Національним відділом картографування Tailte Éireann у партнерстві з EPA, є першою у своєму роді в Ірландії. Вона поєднує наявні дані про земний покрив із методами дистанційного зондування, аерофотознімками та супутниковими знімками, щоб нанести на карту те, що фізично присутнє на поверхні Землі, включаючи

  • природну рослинність,
  • прісну воду
  • та неживі поверхні, такі як ліси, луки та штучні території.

Національна карта земельного покриву представляє значне вдосконалення даних про землю та матиме численні застосування в екологічних оцінках, пов’язаних з водою, кліматом, повітрям, шумом і біорізноманіттям. Очікується, що це буде цінним ресурсом на багато років.

Загалом, запуск національної карти земельного покриву Ірландії є важливою віхою в зусиллях країни сприяти захисту навколишнього середовища та стійкості. Карту було створено з використанням даних за 2018 рік. Вона містить детальний огляд різних типів ґрунтового покриву в Ірландії.

36 класифікацій ґрунтового покриву

Важливо розрізняти ґрунтовий покрив і землекористування. Землекористування означає мету, з якою використовується земля, наприклад екологічну, економічну чи соціальну діяльність, яка зазвичай є результатом людського втручання або управління. З іншого боку, ґрунтовий покрив відноситься до фізичного складу земної поверхні, включаючи природні об’єкти, такі як ліси та луки, а також споруди, створені людиною, такі як дороги та будівлі.

Карта національного земельного покриву (NCL) 2018 була створена на основі даних за 2018 рік і включає 36 різних класифікацій земельного покриву, які відображають унікальні та різноманітні ландшафти Ірландії. Ця інформація допоможе урядовим установам, органам державного сектору та комерційним організаціям краще зрозуміти екологічні виклики, пов’язані з розвитком, втратою середовища існування та зміною клімату, а також зосередитися на сталому управлінні землями.

За словами Лаури Берк, генерального директора EPA, карта NCL, розроблена Tailte Éireann і EPA, сприятиме покращенню моніторингу та оцінці впливу та переваг води, клімату, повітря, шуму та біорізноманіття, а також забезпечить підтримку для прийняття кращих рішень із землеустрою. Карта є значним кроком вперед у зусиллях Ірландії сприяти екологічній стійкості та збереженню своїх природних ресурсів.

2023-04-06 13:30:30