Археолога нагородили за використання технології Lidar у дослідженнях

Воутер Вершуф-Ван дер Ваарт, колишній доктор філософії, а нині докторант на факультеті археології, був нагороджений дисертаційною нагородою Міжнародної асоціації ландшафтної археології (IALA) за докторську дисертацію під назвою «Навчимося дивитися на Лідар: виявлення об’єктів на основі CNN і ГІС для археологічної розвідки в даних дистанційного зондування».

Візіком,  maps API, Лідар, ГІС, археологія,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gim-international.com.

IALA присудила приз за найкращу дисертацію у 2022 році трьом тезам, які чітко демонструють успіхи, досягнуті міжнародною ландшафтною археологією у 2022 році. Дисертація Вершхоуфа-Ван дер Варта була високо оцінена за її інноваційний характер і той факт, що вона демонструє «величезний потенціал цього комплексного методу».

Виявлення археологічних об’єктів за допомогою дистанційного зондування

Вершуф-Ван дер Ваарт сказав: «Я був дуже щасливий і вдячний тому, що мою дисертацію визнали цінним внеском в тему ландшафтної археології». Доктор Карстен Ламберс, його науковий керівник, також висловив своє захоплення новиною.

Це чудова новина та приємне визнання його новаторських досліджень щодо автоматизованого археологічного аналізу даних дистанційного зондування спільнотою ландшафтної археології, — сказав Карстен, сповнений гордості.

У своєму докторському дослідженні Вершуф-Ван дер Варт поєднав свій інтерес до практичного застосування методів дистанційного зондування, зокрема Лідару, з громадянською наукою, глибоким навчанням і ГІС для автоматизованого виявлення багатьох класів археологічних об’єктів у даних дистанційного зондування.

Пам’ятайте про практичне застосування методів

Цією нагородою його колеги відзначили його дослідження, продемонструвавши багатообіцяюче майбутнє використання цих методів в археології.

Крім почуття честі, я також радий, що потенціал мого дослідження визнає ширша спільнота ландшафтної археології, оскільки однією з головних цілей і тем моєї дисертації було дослідження застосовності цих комп’ютерних алгоритмів в археологічній практиці/розвідці, - уточнив він? - Завдяки тому, що я польовий археолог, я завжди намагався пам’ятати про практичне застосування цих методів, працюючи над моїми дослідженнями, і ця нагорода свідчить про те, що це визнано.

2023-04-06 13:20:27