Карта бойових дій від DeepState: що це таке?

Вже понад 200 днів триває повномасштабне протистояння росії. І щоб знати ситуацію на фронті в мережі з’явилися спеціальні онлайн-мапи.

Зокрема, зручною є карта бойових дій від DeepState, яка дозволяє в режимі реального часу відстежувати розвиток подій та успіхи контрнаступу ЗСУ.

Візіком,  maps API, мапа реновацій

Про це 24 каналу розповів співзасновник карти бойових дій DeepState Роман Погорілий, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

За його словами, інформацію щодо ситуації на фронті вони отримують з різних відкритих джерел.

Є канали, які ми перевіряємо і зводимо інформацію. Також з нами зв’язуються місцеві жителі, які перебувають на якійсь території, і надають підтвердження, – розповів Погорілий.

Він каже, що перед публікацією фахівці:

  • ретельно перевіряють інформацію, чи вона дійсно достовірна,
  • чекають підтвердження, що її можна опублікувати, і чи вона відповідає реальності,
  • а вже тоді наносять на мапу і публікують.

Чи заважають росіяни роботі карти? На це співзасновник карти бойових дій DeepState відповів, що такі спроби, можливо, й були, але через те, що інформація проходить ретельну перевірку, поки що в росіян не вийшло дестабілізувати ситуацію.

Чи дивляться росіяни карту бойових дій

На окупованих територіях і в росії та білорусі користувачі не можуть заходити на мапу бойових дій, там є обмеження. Як тільки звідти користувач заходить на мапу, вона блокує всю інформацію і не дозволяє зайти, – пояснив Погорілий.

За його словами, таке рішення ухвалили, щоб карту не бачили російські окупанти та жителі росії чи білорусі, бо це наші вороги. До того ж це інформаційна безпека.

Як виникла ідея створити таку карту

До повномасштабного вторгнення співзасновники карти вели канал 2 роки, публікуючи міжнародні події та новини.

А з 24 лютого ми переключилися на повномасштабну війну, створили мапу і працюємо на волонтерських засадах. В нас є "Патреон", де нас підтримують користувачі. Ці кошти направляються на підтримання сайту, адміністративні забезпечення, також гроші намагаємося направити на передову для ЗСУ, – зазначив Погорілий.

Читайте нас також:

2022-09-14 14:02:48