В Україні може з'явитися мобільний застосунок для власників дронів з інтерактивною мапою

Міністерство інфраструкури планує розробити мобільний застосунок для власників дронів з інтерактивною мапою повітряного простору та можливістю подання заявок на використання повітряного простору.

Візіком, maps API, дрони

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на На часі.

Також Владислав Криклій зазначив, що відповідно до підрахунків міністерства, український ринок дронів до 2023 року досягне 200 тисяч одиниць.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Довідково:

  • На сьогодні безпілотні повітряні судна використовуються вже в дуже багатьох сферах життєдіяльності, як, наприклад, у сільському господарстві, для пошуку та рятування, інспекцій, картографування (...).
  • Для підтримки швидкого розвитку потрібно вирішити деякі нормативні колізії та спростити процеси.

Міністр інфраструктури повідомив, що на сьогодні відсутній облік безпілотних повітряних суден та немає стандартизованих засобів їх ідентифікації.

Крім того, він зазначив, що необхідно автоматизувати процес надання дозволів на використання повітряного простору.

Розвиток сфери безпілотних повітряних суден однозначно створює нові можливості для бізнесу, та ми, зі свого боку, будемо працювати над створенням належних для цього умов, сказав він.

Як приклад безпечної експлуатації дронів Владислав Криклій використав історію, що трапилась цього року у Латвії.

«Здичавілий» дрон у Латвії

2 травня несправний дрон вийшов з під контролю й через це на декілька днів закрили повітряний простір Риги — літаки були змушені сідати в інших містах. Вага дрону складала понад 26 кілограмів, швидкість польоту — приблизно 70 кілометрів на годину.

Влада Латвії на декілька днів обмежила польоти в країні та попросила мешканців повідомити, якщо хтось побачить дрон.

Читайте також:

2020-09-28 14:02:38