Інтерактивні карти — яскраві історичні посібники

Інтерактивні карти — не просто тренд у картографії або яскраве зображення. Інтернет—карти зручні настільки, що можуть грати роль історичного посібника.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, Інтерактивний історичний атлас

Про це йдеться у нарисі 5 онлайн—ресурсів і карт, які стануть знахідками для вчителів історії. на vseosvita.ua, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Інтерактивний історичний атлас світу

Де подивитися, як змінювались межі країн і які держави виникали на певних територіях упродовж історичних епох? Допоможе у цьому справжня знахідка для поціновувачів історії!

Timemaps – інтерактивний історичний атлас, карти якого накладені на супутникову карту Google. З його допомогою можна подивитись межі та назви держав у різні епохи. Також на ресурсі зібрані історичні фото і короткі довідкові відомості.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карта битв і військових конфліктів

Карта битв і військових конфліктів в історії людства

А чи знаєте ви, що за часи документування історії, людство прожило без війни усього 100 днів?

Battles – інтерактивна карта світу, на якій зібрані всі задокументовані битви та військові конфлікти, які відбулися в історії людства.

Загальний вигляд карти війн світу, які відбулися від 2,5 тис. до н.е до сьогодення.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, інтерактивна карта світу

Інтерактивна карта світу з 3000 року до н.е до сьогодення

Карта світу досить динамічна, щороку певні країни зникають, асимільовуючись більш потужними сусідами, або з великих держав утворюються нові маленькі країни. Як виглядала політична карта світу в будь-який рік, наочно відобразить цікавий ресурс GeaCron.

GeaCron Інтерактивна політична онлайнкарта світу, яка відображує народи, що мешкали на певних територіях, а також назви і межі країн світу в будь-який рік за запитом.

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, карта Атлантичної работоргівлі

Карта Атлантичної работоргівлі упродовж 315 років

У яку країну найбільше імпортувалося рабів з африканського континенту? Які країни були найбільшими поневолювачами? Відповідь на ці питання можна отримати, ознайомившись з проєктом американських фахівців.

Slate – інтерактивна карта, у межах якої анімаційно відтворено переміщення суден з рабами з африканського континенту до Нового Світу упродовж 315 років. Загалом візуалізовано інформацію з понад 20 тис. відомих різноманітних рейсів транспортування рабів.

Читайте також:

2019-11-27 12:57:15