В роботі над цифровою картою Індія використовує дрони, штучний інтелект і Big Data

Надважке завдання поклала собі Інспекція Індії, котра входить до складу Департаменту науки і технологій і котре планує завершити за два роки.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, цифрова карта Індії

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на yourstory.com..

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Конкретніше, Індія ініціювала розробку проекту цифрової карти з роздільною здатністю 10 см. При цьому, за словами чиновників, будуть використовуватися дрони, штучний інтелект та Big Data.

Принаймні, на цьому наполягає секретар Департаменту, проф. Ашутош Шарма (Ashutosh Sharma).

— Зараз ми займаємося тим, що оснащуємо Інспекцію Індії такими новітніми технологіями як безпілотники, штучний інтелект, Big Data, обробка зображень та довідковою системою, — розповів він у кулуарах.

Після завершення проекту його зможуть використовувати громадяни і місцеві органи самоуправління, зокрема, для планування.

Зараз фахівці працюють над проектом у Карнатаці, Хар’яні, Махараштрі та басейні Гангу.

— Весь Ганг, від початку до кінця, на 25 кілометрів в бік від кожного берега, картографується з точністю до 10 см, — розповів він.

Він наголосив на необхідності мати таку цифрову карту.

— Навіть сьогодні ми не маємо цифрової карти Індії достатньої точності. Втім, нова повинна вирішити цю проблему. Зокрема, за допомогою неї можна буде прокладати залізниці і дороги, облаштовувати лікарні, прибирати Ганг, планувати та розвивати, — зауважив він.

При цьому посадовець уточнив, що Індійська організація космічних досліджень (ISRO) не приймає участі у розробці нової цифрової карти.

— Це інша технологія, оскільки ми використовуємо не супутникові, а відзняті дронами, зображення, — підкреслив він.

За його словами, вона заснована на 2-х технологіях, котрі дозволяють отримувати вищу роздільну здатність. Власне кажучи, це не просто зображення, котре потрапляє до об’єктиву фотокамери під час польоту безпілотника.

— Карта відрізняється від зображення. Ми повинні створити карту, котра враховує кривизну, — сказав професор.

Крім того, за його словами, через кожні 20 кілометрів Інспекція Індії розташувала свої опорні точки.

— Кожна з цих опорних точок це, практично, цифрова станція, маяк з чіткими координатами. Відтак, навіть смартфоном ви зможете зафіксувати своє місце розташування з точністю до 10 см, — впевнений він.

При цьому він зазначив, що цифрова карта відрізняється від тієї, що побудована на основі координат GPS.

І хоча GPS досить точна технологія, цифрова карта, що планується, з такими опорними пунктами кожні 20 кілометрів, збільшує картографічний фокус.

— Відтак, ви можете картографувати територію під час руху вниз-вгору або ходи по колу з роздільною здатністю 10 сантиметрів або навіть краще, — підсумував він.

Читайте також:

2019-09-18 12:09:15