Генерал Кривонос розповів про карту мінних полів Херсонщини

У програмі "Час: Online" на "5 каналі" ведуча Марія Скібінська та колишній заступник командувача ССО ЗСУ, генерал Сергій Кривонос обговорили, чи був для нього несподіванкою повномасштабний напад рашистів 24 лютого.

Візіком,  maps API, Херсон, карта, мінування,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 5.ua.

Для мене не були несподіванкою їхній наступ і початок повномасштабної агресії. Це було зрозуміло. І про це я попереджав не тільки в лютому 2022 року, а я про це попереджав ще в березні 2021 року. Тоді було зрозуміло, що росіяни взяли старт і почали готуватися до великої агресії. І коли про це говорилося, то певні люди при владі намагалися на це закрити очі. У результаті мене просто на той момент звільнили, бо я був вкрай незручним. Але від цього росіяни нічого не змінили, вони й у подальшому здійснили все те, про що говорилося заздалегідь, – каже генерал.

Він нагадує, що говорили про можливий наступ і наші стратегічні партнери з осені 2021 року.

Наше політичне керівництво країни їх не чуло і не реагувало. У результаті ми маємо величезні втрачені території, ми маємо десятки тисяч вбитих людей. А якби ми почали готуватися хоча б восени 2021 року і у грудні 2020 року почали реалізовувати закон про ТрО, який ми подавали, то наслідки могли б бути значно гіршими для росіян і значно кращими для нас, – говорить Кривонос.

Генерал також сказав, хто, на його думку, насправді здав Херсон.

Ми рік прочекали на початку війни, чітко розуміючи, що на нас нападуть. Це непрофесійність? Некомпетентність? Чи робота на користь безпосередньо рф? Люди, які сидять в ОП і розповідають президенту про гарну картинку, і які до того розповідали, що все добре, вони рано чи пізно нестимуть відповідальність за неприйняття рішень, потрібних для безпеки держави. Тому в моєму розумінні і те, що ми втратили величезну територію на півдні України, це також робота на користь російської федерації. Хто в цьому винен, це потім буде окремо виявлено, але це таки буде виявлено. А те, що нам розповідають, що в цьому винні тільки певні генерали з СБУ, то це чиста маячня. Ніколи генерал СБУ не мав доступу до карти мінних полів. Це практично неможливо, – каже Кривонос.

Читайте нас також:

2022-08-02 12:05:14