У Києві відбулася презентація додатка для протидії домашньому насильству

У Києві за участю першої леді Олени Зеленської та глави МВС Дениса Монастирського відбулася презентація мобільного додатка для реагування та протидії випадкам домашнього й гендерно зумовленого насильства.

Візіком,  maps API, додаток, карта,

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, передають Новини картографії від Візіком.

Це дуже цікавий застосунок, на мою думку. Його може встановити кожен, хто має смартфон. Це така прихована кнопка "SOS". А на іншому боці Нацполіція одразу відреагує на виклик, - зазначила перша леді.

Своєю чергою заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зауважила, що згідно з даними опитування, проведеного Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, понад 73% опитаних вважають, що викликати поліцію у ситуації домашнього насилля складніше, ніж у будь-якій іншій. Водночас 93% заявили, що хотіли б мати сервіс, який би дозволив викликати поліцію за допомогою натискання однієї кнопки, без дзвінка на 102.

Тож у співпраці з міжнародними партнерами був створений цей мобільний застосунок. Назва його не оприлюднюється в інтересах жінок, які потребують цього інструмента.

Зазвичай така жінка не має власного простору, особистого листування, доступу до всіх можливих сервісів, у тому числі й інтернету, бо має цей контроль з боку кривдника. Тому ми замаскували цей застосунок, щоб він не викликав підозри у кривдника, аби той не звертав додаткової уваги на це, - зазначила Павліченко.

Серед функціоналу застосунку - корисна інформація щодо домашнього та гендерно зумовленого насильства, кнопка виклику "SOS", карта з найближчими соціальними сервісами для постраждалих тощо. Внутрішній інтерфейс доступний лише безпосередньому користувачеві.

Застосунок інтегровано з Нацполіцією, яка забезпечить контакт диспетчера і надасть відповідне реагування. Він передбачає введення геолокації завчасно, щоб потім не витрачати на це час. Тобто оператор бачить з повідомлення інформацію, і підрозділи поліції будуть скеровані (на місце виклику - ред.), - сказала заступник міністра.

Читайте нас також:

2022-08-04 11:19:31