На Рівненщині створять карту області з ляльок-мотанок

Більше сотні ляльок-мотанок передали з громад Рівненщини в обласне управління культури і туризму.

Візіком,  maps API, мотанка, мапа,

Про це 1 серпня Суспільному повідомила його начальниця Любов Романюк, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

І пояснила, що спільно з тергромадами розпочали благодійний проєкт “Народний оберіг”. Він передбачає створення карти Рівненської області з ляльками-мотанками і збір коштів на потреби ЗСУ.

Ляльки-мотанки виготовляють народні майстри з громад Рівненщини і передають їх в обласне управління культури і туризму.

Саме лялька-мотанка є берегинею, символом, який пов'язує кожну територіальну громаду і вона є особливою в кожній ТГ – сам вигляд, візерунки, техніка виконання. Такі от дрібниці, які характеризують саме цей населений пункт, або територію, – пояснила Любов Романюк.

Здолбунівську ТГ у проєкті “Народний оберіг” представлятиме лялька “Травниця”. Її виготовила керівниця гуртка декоративно-ужиткового мистецтва центру культури і дозвілля Ірина Кухар, про це у Facebook повідомив голова Здолбунівської громади Владислав Сухляк.

Нашу ляльку-мотанку увінчує вінок лікарського різнотрав'я, що буяє на луках громади: льон, полин, тмин, деревій, осока. Також присутні жито-пшениця та листя кукурудзи, як символ аграрного аспекту Здолбунівської громади. На руках нашої мотанки сидять птахи, як символ родини та багатих сімейних традицій, – пояснив Владислав Сухляк.

Читайте нас також:

2022-08-02 11:45:28