Україна отримала черговий «транш» космічної підтримки

Минулого тижня Україна отримала черговий «транш» космічної підтримки з боку партнерів у протистоянні російській агресії.

Візіком, API Visicom, супутник, знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на armyinform.com.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Уряд США запровадив санкції стосовно китайської компанії Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co Ltd (відома також під назвою Spacety. — Ред.), яка розробляє та використовує малі супутники, через постачання нею російській приватній військовій компанії (ПВК) «вагнер» радарних супутникових зображень території України для підтримки бойових дій. Захід відбувся в рамках оголошення ПВК «вагнер» транснаціональною злочинною організацією, відповідно санкції поширюються й на компанії, що забезпечують зазначену ПВК.

За даними Міністерства фінансів США, компанія Spacety надала компанії Terra Tech з рф зображення ділянок території України, отримані із супутників, які обладнані радарами із синтезованою апертурою (synthetic aperture radar, або SAR). Повідомляється, що вони були зроблені для навігаційного забезпечення бойових дій ПВК «вагнер» в Україні.

Міністр фінансів США Джанет Л. Єллен:

Сьогоднішні розширені санкції проти ПВК «вагнер», а також нові санкції щодо їхніх партнерів та інших компаній, що забезпечують російський військовий комплекс, ще більше перешкоджатимуть здатності путіна озброювати та оснащувати свою воєнну машину.

Наведений приклад фактичної підтримки китайською стороною російської агресії повністю нівелює офіційну риторику Китаю щодо «занепокоєння з приводу використання угруповань американських комерційних супутників у конфлікті в Україні», включаючи зв’язок через супутники Starlink компанії SpaceX, а також супутникові знімки від таких компаній, як Maxar.

2023-02-03 12:31:52