Карти свідчать, що Київ пасе задніх за озелененням

Адміністрація Дарницького району опублікувала фото житлової багатоповерхівки, щільно оповитої виноградом Вічі. Цей будинок розташовано на вулиці Ревуцького, 5.

Візіком,  maps API, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

На відміну від багатьох європейських міст, у Києві не так часто можна зустріти в’юнкі рослини на фасадах будинків. Навпаки, буває, що ліани зрізають. Мешканці часто вважають, що виноград чи плющ шкодять будівлі, підвищують вологість і приваблюють комах або гризунів.

Крім того, в Києві загалом мало розвинена культура озелення. Попри те, що його часто називають «найзеленішою столицею Європи», дані, наприклад, цієї карти свідчать, що місто пасе задніх за кількістю та якістю озеленення. Навіть у парках і на озеленених вулицях дерева нещадно кронуються, всихають, газони вистригаються і випалюються на сонці без поливу та тіні, однорічні декоративні квіти переважають над сталими багаторічниками, зони дикої природи зазнають благоустрою.

Натомість зелений фасад має низку переваг, окрім естетичної: охолодження та теплоізоляція (зокрема, завдяки зниженню потоку повітря вздовж стіни, що дозволяє відчутно зекономити на опаленні), очищення повітря, вбирання дощової води, зниження рівня шуму, забезпечення біорізноманіття міських екосистем.

Читайте також:

2022-07-05 18:28:19