Окупанти погрожують санкціями компанії Maxar

Росія має право ввести санкції проти американської компанії Maxar, якщо підтвердиться, що її супутник використовувався для зйомок Бєлгорода перед "ударом" по ньому.

Візіком,  maps API, Maxar,

Про це заявив перший заступник голови міжнародного комітету Ради федерації РФ Володимир Джабаров у коментарі пропагандистам "РІА Новості", повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Рубрику.

За наявності доказів росія має повне право розглянути можливість ввести цю компанію під наші санкції, зазначив він виданню.

Раніше пропагандисти "РІА Новості" стверджували, що американський комерційний супутник GeoEye1 компанії "Maxar" вів зйомку Бєлгорода за три дні до удару по місту.

Росія стверджує, удар завдали українці.

Як писала Рубрика, розслідувачі "The Insider" вважають, що в багатоповерхівку в Білгороді в ніч на 3 липня влучила частина ракети російського ЗРПК "Панцир".

Такої зброї Україна не має.

А в Міноборони РФ стверджують, що збили три українські ракети "Точки-У". Саме уламки однієї з них впали на житловий будинок і призвели до загибелі людей.

Коментарів від офісу американської компанії пропагандисти не отримали.

Натомість вони повідомляли, що компанія-оператор комерційних супутників "Maxar" має 10-річний контракт із владою США в особі Пентагону на суму до $3,24 млрд.

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявляв, що НАТО передає українським військовим супутникові знімки, отримані від приватних західних компаній, зокрема й "Maxar".

Довідково:

  • супутники "Maxar Technologies" не раз фіксували наслідки бойових дій в Україні: наприклад, на Донбасі та на острові Зміїний.
  • А Супутниковий центр ООН UNOSAT показував рівень руйнувань міст Київської області, Чернігова, Сум і Харкова.

Читайте також:

2022-07-04 11:38:01