В Японії розробили систему автопілота для будівельної техніки без GPS

Сучасні технології автоматичного управління транспортом сильно залежать від системи супутникового позиціонування.

Причина: сигнали можуть бути недоступні за природними бар’єрами або під землею.

Візіком,  maps API, автопілот, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на finance.ua.

Японським фахівцям вдалося розробити систему, яка дозволяє автоматиці орієнтуватися в таких умовах.

Як зазначає Nikkei Asian Review, в просуванні подібних технологій на японському ринку зацікавлені будівельні компанії. Компанія Taisei випробувала технологію побудови тривимірної карти тунелів за допомогою системи лазерних датчиків. Скануючи простір навколо себе, будівельна техніка за допомогою цієї технології може не тільки точно пересуватися в потрібному напрямку, але і об’їжджати перешкоди або зупинятися перед ними.

Читайте також:

Досі подібну технологію на японському ринку ніхто не пропонував в достатньому для застосування ступені готовності.

Як випробувальна платформа виступив сміттєвоз, який пересувався тунелем зі швидкістю 5 км/год. Перша поїздка з водієм за кермом використовувалася для складання тривимірної карти, наступні машина вже могла здійснювати в автоматичному режимі. Будівельна компанія Obayashi має намір перевести на автопілот всю будівельну техніку до 2030 року, а деякі з конкурентів вже розробили систему дистанційного керування баштовими кранами.

Вона дозволяє виключити необхідність перебування оператора в кабіні крана на великій висоті. Австралійські гірничовидобувні компанії теж цікавляться можливістю автоматизації управління наявною у них технікою.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-14 12:14:36