GPS допомагає вченим відтворювати рідкісний вид тварин

В Одеській області вперше за сотні років народилося дитинча кулана. Це перший кулан, який народився в Тарутинському степу за останні кілька сотень років.

Візіком,  maps API, GPS, кулан,

Про це УНІАН повідомили у природоохоронній організації Rewilding Ukraine, передають Новини картографії від Візіком.

Зазначається, що минулої осені група куланів, яка прибула до Тарутинського степу з біосферного заповідника "Асканія Нова", була випущена з акліматизаційного вольєра в дику природу.

Тварини перезимували на волі без втручання та підтримки людини. Один із куланів був помічений GPS передавачем, що дозволяло екологам та рейнджерам з місцевої спільноти відстежувати переміщення тварин.

За словами виконавчого директора Rewilding Ukraine Михайла Нестеренка, випуск куланів у природу Тарутинського степу – експеримент, перша спроба за довгі роки повернути тварин на волю.

Досі в Україні в наближених до природних умов кулани жили на косі Бірючий острів, на великих огороджених ділянках степу в заповіднику "Асканія-Нова" та у природному парку "Беремицьке". Ми не знали, як поведуться тварини на волі. Тому обрали рейнджерів із місцевих жителів, які мають наглядати за куланами, - розповів Нестеренко.

Читайте також:

2022-07-07 12:06:17