Геолокація допоможе рятувати життя у Харкові

У Харківському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працює нова система визначення місцезнаходження людини — за геолокацією на телефоні.

Візіком,  maps API, Харків, геолокація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 2day.kh.ua.

Для цього пацієнту необхідно мати смартфон з операційною системою Android або Apple iOS та підключення до інтернету. Про це повідомили на офіційній сторінці Центру екстреної медичної допомоги у Facebook.

Ситуації, коли потрібно швидко і точно визначити місцезнаходження людини, трапляються постійно. Саме для цього і була розроблена програма. Процес визначення місцезнаходження людини має назву – геолокація. Визначення місцезнаходження можливе лише за згодою людини, яка звернулась в центр екстреної медичної допомоги, — сказано у повідомленні.

Як розказали у Центрі екстреної меддопомоги, геолокація вже допомогла врятувати 45-річного жителя села Петрівка у Красноградській громаді Харківської області, який звернувся до медиків 26 червня з отруєнням лікарськими засобами. Житель не зміг назвати адресу та надав дозвіл на встановлення геолокації.

Бригада швидко відреагувала на виклик та провела всі необхідні методи інтенсивної терапії, — пояснили у Центрі екстреної меддопомоги.

Читайте також:

2022-07-06 12:19:39