Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр створив карту

Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр розшукує нащадків жертв трагедії Бабиного Яру. Для цього була створена інтерактивна Карта зв’язків.

Візіком,  maps API, Голокост, Бабин яр, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

На онлайн-карті можна простежити зв’язки між загиблими в Бабиному Яру та їхніми родичами. Додати дані на Карту зв’язків може кожен, хто має інформацію про те, що його родичі загинули в Бабиному Яру. Уся інформація проходить через премодерацію дослідників Меморіального центру, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Повідомляється, що свої імена на карту вже додали мешканці України, Ізраїлю, США, Німеччини, Іспанії, Австралії й інших держав. Інформація, якою вони діляться, є джерелом дослідження історії Голокосту на території України та допомагає відновлювати імена загиблих у Бабиному Яру, розповіла заступниця генерального директора Меморіального центру Голокосту Бабин Яр Анна Фурман.

Карта зв’язків дозволить нам тримати контакт із нащадками жертв Бабиного Яру та допомагати одне одному. Дослідники Меморіального центру за запитами розшукують інформацію про загиблих родичів у часи Голокосту, допомагають відновити історію родини. Нащадки, зі свого боку, діляться свідченнями й артефактами, які дозволяють встановити раніше невідомі факти про трагедію Бабиного Яру та більше дізнатися про тих, хто загинув в урочищі в роки нацистської окупації. У 70−90-ті роки ХХ сторіччя євреї масово емігрували з СРСР до Ізраїлю та США. Бувало, що родичі роз'їжджалися по різних країнах, і їхні нащадки втрачали зв’язок одне з одним. Але кожен зберігав у пам’яті трагічну історію своєї родини. Карта зв’язків допоможе відновити ці родинні тенета, які давно обірвалися, — зазначила Фурман.

Меморіальний центр закликає всіх, чиї родичі були вбиті в Бабиному Яру, внести свої імена на Карту зв’язків і заповнити заявку на сайті. А також поділитися фотографіями, документами, предметами, що належали загиблим, написавши на електронну пошту names@babynyar.org.

За цією ж адресою кожен може звернутися за інформацією про своїх рідних, які, можливо, стали жертвами Голокосту в Бабиному Яру або жили в Києві у ХХ сторіччі.

Довідково:

Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр відновив імена більш ніж третини загиблих у Бабиному Яру. Найповніший на сьогодні список жертв Бабиного Яру налічує 28 141 ім'я. Також дослідники центру склали найбільший в Україні онлайн-архів важливих документів ХХ століття. У ньому — понад 1 мільйон 300 тисяч документів.

2021-09-10 12:43:38