Відкритий геопортал просторових даних розпочав роботу для громадян

Відкритий геопортал просторових даних розпочав роботу для громадян 26 травня та вже налічує близько 1000 наборів відомостей від 75 територіальних громад.

Візіком,  maps API, геопортал, просторові дані,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Економічну правду.

Власне кажучи, про це міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко розповів на форумі "Україна 30. Земля", його Facebook.

Він зазначив, що 1 січня 2021 року вступив в дію закон, яким передбачено створення Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД), що визначає публічність та прозорість інформації про українські землі.

Читайте також:

Геопортал активно наповнюють 75 ТГ, 10 міст, Харківська та Львівська ОДА, держустанови, громадські організації у сфері НІГД і бізнес. Більшість інформації вже актуалізовано, будь-які зміни миттєво вносяться в базу, – додав Лещенко.

Відтепер громадяни можуть зареєструватися на сайті та сформувати запит на отримання даних. За словами міністра, наразі працює повний каталог, підписка на останні зміни, зворотній зв'язок з користувачем.

Геопортал працює в режимі реального часу. У планах міністерства також здійснити покриття всієї країни у стислі терміни, розповів Лещенко.

За його словами, геопортал дасть можливість максимально цифровізувати державні процеси та використовувати єдину картографічну основу.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-26 19:38:41