Ризики активованої геолокації на пристроях

Як зрозуміти, що ваш смартфон або комп'ютер зламали – ознаки та вирішення проблеми.

На початку війни в Україні багато людей писали про ймовірну небезпеку через увімкнену на телефоні геолокацію, але у Держспецзв'язку спростували це хибне твердження.

Візіком,  maps API, геолокація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 5.ua.

Функція геолокації (визначення реального розташування електронного пристрою) може бути корисною у багатьох випадках. Наприклад, коли ви користуєтесь картами та прокладаєте маршрути. Або коли потрібно знайти втрачений пристрій чи дізнатися про погоду у своєму населеному пункті. Проте на певні моменти щодо геолокації потрібно звертати увагу, особливо якщо ви перебуваєте у тимчасово окупованих росією регіонах України або поблизу зони активних бойових дій, – йдеться у повідомленні Держспецзв'язку.

Фахівці радять прислухатися до наступних порад:

  • Не треба викладати у публічний доступ власні фото та відео з тегами вашої геолокації, бо за ними можна вирахувати місцеперебування користувача. Інколи це може становити небезпеку. Також заборонено викладати фото з геолокацією українських військових і техніки, бо ворог може визначити їхні позиції.
  • Контролюйте визначення геолокації при публікації постів у соцмережах, якщо це необхідно.
  • Вимикайте пристрій кожного разу, коли хочете "зникнути" (наприклад, коли виконуєте важливе завдання, і потрібно, щоб ніхто не дізнався, де ви перебуваєте). Також можна взагалі не брати його з собою.

Коли ви завантажуєте мобільні додатки на телефон, то деякі з них запитують дозвіл на доступ до геоданих. Якщо ви думаєте, що це недоцільно, то не встановлюйте такий додаток. Також можна перевірити, в яких вже встановлених додатків є доступ до інформації про ваше розташування. У разі необхідності доступ до місцезнаходження можна заборонити.

Читайте нас також:

2022-07-21 11:57:45