Геолокація і смартфони: вимикати чи ні?

Функція геолокації включена по замовчуванню на більшості смартфонів.

Візіком,  maps API, геолокація, смартфони,

Власники пристроїв не звертають на це уваги, адже звикли користуватися Google-картами та іншими додатками, які відстежують їх місцезнаходження, у будь-який час.

Насправді, функцію геолокації потрібно відключати, якщо ви не використовуєте навігатор або карти. Чому саме це потрібно робити, ми вам розповімо.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на biz.today.ua.

Геолокація у смартфоні не лише допомагає вам орієнтуватися у просторі, але й використовується розробниками різних додатків для збору персональних даних, які потім враховуються при створенні реклами. Якщо ви втомилися від нав'язливої реклами, то варто просто вимкнути гелокацію.

Читайте також:

Усі користувачі смартфонів вже давно помітили, що реклама у мессенджерах та соцмережах їм видається цілеспрямовано, відповідно до їх смаків. Достатньо включити геолокацію і вбити в пошуковику смартфона товар, який вас цікавить, як тут же починають приходити рекламні повідомлення з усіх магазинів, які знаходяться поруч.

Чому потрібно відключати геолокацію на смартфонах, і як це зробити

  • Маркетингові компанії навчилися використовувати геодані для формування конкретних пропозицій для своїх користувачів.
  • Якщо власник смартфона, наприклад, зазначає свою геолокацію в Instagram чи Facebook, то ці додатки передають цю інформацію партнерам, і за лічені хвилини починають формуватися пакетні рекламні пропозиції.
  • Якщо вимикати геолокацію, то ви помітите, наскільки зменшиться кількість настирливої реклами.

Ще один важливий нюанс. При постійно включеній геолокації смартфон розряджається в рази швидше, тому якщо ви хочете зберегти батарею, вимикайте цю функцію.

2021-09-10 13:21:57