Четверта ера геопросторових даних

Швидкий розвиток штучного інтелекту, глибокого навчання та даних, готових до аналізу, відкривають четверту еру геопросторових даних і аналізу.

Візіком,  maps API, геопростір, дані,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на spatialsource.com.au.

Масштабування геопросторового штучного інтелекту дає змогу переходити від даних, готових до аналізу, до інформації, готової до застосування. Ця нова ера забезпечить простіший і гнучкіший спосіб інтеграції геопросторових даних штучного інтелекту безпосередньо в корпоративні програми.

Це змінює гру. Це змінить те, як ми отримуємо доступ і використовуємо дані про об’єкти, події чи інші особливості розташування, які описують наш світ, що постійно змінюється.

Прогулянка по смузі спогадів

На зорі цифрового картографування інформація про місцезнаходження та карти вперше стали доступними на мейнфреймах. Супутники збільшили масштаб і охоплення даних.

Всесвітня павутина, пошукові системи, великі дані та масштабування персональних комп’ютерів були ключовими віхами другої ери геопросторових даних. Це була ера MapQuest, першої комерційної веб-картографічної програми, і початок демократизації геопросторових даних.

Згодом, під час ренесансу штучного інтелекту, у третій епосі, цей сектор зробив величезний стрибок далі. Глибоке та машинне навчання дозволили організаціям системно створювати набори даних про місцезнаходження та геопросторовий штучний інтелект. Зрештою це дозволить створювати продукти даних, отримані за допомогою ШІ.

Реагування на зміну клімату з розумнішим інтелектом

Четверта ера геопросторових даних не могла настати в кращий час, оскільки світ бореться з викликами зміни клімату. Ця ера забезпечує обчислення та зберігання даних у веб-масштабі, нові методи штучного інтелекту та системи охоплення з високою роздільною здатністю. Це дозволяє швидко та узгоджено створювати загальнонаціональну інформацію про власність, готову для використання в корпоративних програмах.

Нам достатньо поглянути на минулий рік, щоб підтвердити це. Третій раз поспіль Австралія опинилася в лещатах Ла-Нінья, що означає ще більше руйнування для багатьох австралійців.

Коли немає зливи, у деяких частинах Австралії борються з лісовими пожежами та посухою, включаючи безпрецедентні лісові пожежі «Чорного літа» 2019–2020 років, які спалили понад 10 мільйонів гектарів землі в південних частинах країни.

Ніколи раніше Австралія та світ так не потребували потужних даних, інформації та інструментів, як зараз, для швидкої оцінки, управління та реагування на екологічні та майнові ризики.

Використання гіперлокальних даних

На щастя, сучасна технологія аерофотозйомки пропонує набагато більше, ніж просто вид з висоти пташиного польоту.

Сьогодні уряди та організації можуть отримати доступ до набору інтелектуальних технологій, включаючи регулярно оновлювані аерофотознімки високої роздільної здатності, 3D-дані, які можна досліджувати, і автоматизовану аналітику на основі штучного інтелекту/

Іншими словами, сучасні дані про місцезнаходження та аерофотознімки, створені компаніями, включно з місцевою австралійською технологічною компанією Nearmap, можуть надати організаціям у таких секторах, як страхування, уряд, фінансові послуги, архітектура, будівництво та інженерія, ще один потужний тип даних та краще обґрунтовані рішення.

Наступний етап управління майновими ризиками

Завдяки останньому поколінню Nearmap AI інформація, готова до застосування, створюється за допомогою нової моделі глибокого навчання, натренованої на набагато більшому наборі даних. Це включає понад мільйон зображень із мітками.

Ця здатність машинного навчання тепер діє як потужна платформа, на якій буде розроблено набір продуктів ШІ.

Це включає надання організаціям доступу до автоматизованої оцінки стану даху, оцінки ризику пожежі та оцінки ризику повеней. Nearmap також застосовує аналіз на основі машинного навчання для зйомки погодних катастроф і стихійних лих, надаючи ще швидкішу інформацію, щоб допомогти реагувати та відновлювати зусилля.

Ця остання версія Nearmap AI також включає покращення продуктивності існуючих шарів, доступ до 78 шарів автоматизованого картографування та п’ять нових пакетів штучного інтелекту, які об’єднують шари штучного інтелекту в продукти для різних випадків використання, включаючи ідентифікацію об’єктів на дахах або сміття.

15 років створення найрозумнішої карти на Землі

Nearmap є єдиною компанією у своїй галузі, яка володіє всім набором технологій для аналізу місцезнаходження, включаючи технологію камер, обробку зображень, дані та вміст, доставку та можливості машинного навчання. За допомогою технології Nearmap і картографування організації можуть отримати доступ до надійного рішення для аналізу місцезнаходження та аерофотознімків, яке допоможе їм краще передбачити, підготуватися, реагувати та відновлюватися після змін клімату, що постійно змінюється.

2023-04-06 14:02:05