Саудівська Аравія прагне геопросторової синхронізації з ООН

Геопросторові дослідження, створення карт і морські дослідження в Саудівській Аравії незабаром будуть відповідати світовим стандартам, оскільки Королівство збирається узгодити свої проекти з рамками ООН у цій новаторській галузі.

Візіком,  maps API, Саудівська Аравія, ООН,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на arabnews.com.

Згідно з повідомленням Саудівського прес-агентства, Головне управління геодезії та геопросторової інформації взяло участь в інавгураційному засіданні міжнародного консультативного комітету свого партнера в ООН між 20 і 22 квітня в Деціні, Китай.

Під час зустрічі Королівство представило досвід GASGI у розробці національної стратегії відповідно до глобальних стандартів, передбачених Глобальною структурою центру геопросторових знань та інновацій ООН.

Це об’єднує інформацію про місцезнаходження для планування міст, побудови інфраструктури, розробки стратегій боротьби зі стихійними лихами та управління природними ресурсами, такими як зелені зони, вода та мінерали.

Мохаммед Бін Ях’я Аль Сайель, президент GASGI, проаналізував досвід держав-членів і наголосив на важливості дев’яти стратегічних шляхів, викладених у Інтегрованій системі геопросторової інформації.

Вони охоплюють управління та інституції, право і політику, а також фінансові стандарти та стандарти даних.

Вони також сприяють інноваціям, партнерствам, потенціалу та освіті, а також комунікації та взаємодії.

За словами Аль Сайєла, ці дев’ять стратегічних шляхів забезпечують керівництво для вирішення проблем у секторі геодезії та геопросторової інформації.

Крім того, презентація також пролила світло на інтеграцію геопросторової та статистичної інформації з супутниковими даними для виявлення та управління земельними ресурсами та застосування знань у регіональному плануванні.

На зустрічі також обговорили запропонований порядок денний та розглянули досвід деяких держав-членів.

У квітні минулого року Саудівська Аравія підписала угоду з ООН про надання консультаційних послуг у сфері геопросторових досліджень для посилення свого національного потенціалу.

GASGI та Програма розвитку ООН погодили третю фазу проекту, який дозволить органам влади покращити свої послуги та підвищити обізнаність громадськості про свою діяльність.

Адам Булукос, постійний представник ПРООН у Саудівській Аравії, сказав, що партнерство спрямоване на надання консультаційних послуг для ефективного та результативного проведення геопросторових робіт.

Партнерство також мало на меті забезпечити необхідну інфраструктуру для збору даних для підтримки Saudi Vision 2030 і цілей сталого розвитку Королівства.

2023-04-25 14:32:13