Виробник дронів представив нову версію квадрокоптера, що картографує місцевість

Швейцарська компанія-виробник промислових дронів Flyability представила нову версію свого квадрокоптера Elios, який на додачу до лідара і сітки для захисту від зіткнень, отримав здібність картографувати місцевість, якою рухається.

Візіком,  maps API, дрон, Flyability,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на nauka.ua.

Програмне забезпечення SLAM допоможе Elios 3 створювати 3D-моделі місцевості під час польоту та краще виконувати свої завдання як інспектора закритих промислових приміщень.

Навіщо дрон заточили в клітку?

Дрони як ніхто краще пасують для інспекційних робіт: вони можуть швидко покрити велику територію, а також працювати у складних середовищах з обмеженим доступом.

Втім, для цього дронам і самим потрібен захист, а особливо — для їхніх гвинтів. І компанія Flyability, яка спеціалізується на розробці промислових дронів, які мають працювати у таких умовах, запропонувала для своєї серії дронів Elios сховати їх у клітку. Каркас з вуглецевого волокна діаметром 40 сантиметрів повністю оточує квадрокоптер та розміщений на підвісі, обертаючись, що дасть дрону змогу не змінювати напрямок польоту навіть при зіткненні. Розробники обіцяють, що каркас дозволить дрону не лише відскакувати від перешкод, а і навіть котитися ними.

Так дрони Elios зможуть інспектувати службові коридори, цистерни та інші приміщення. Сам дрон всередині клітки знаходиться у «перевернутому» стані: його гвинти знаходяться знизу, а термодатчик і світлодіодні ліхтарі для польотів у темряві згори.

Як дрон може працювати на заводі?

  • У Elios є камери видимого світла високої чіткості, а також термодатчик низької роздільної здатності, які корисні у темряві.
  • На його борту нема GPS-приймача з розрахунку на те, що у підземних приміщеннях можуть бути проблеми зі зв'язком.
  • Тому для орієнтування по місцевості дрон наділили лідаром, а версію Elios 3 — ще і системою одночасної локалізації і картографування (SLAM).
  • Так дрон зможе не лише орієнтуватися за місцевістю, а і будувати 3D-мапи, що дасть змогу візуалізувати місця, які він інспектуватиме.

Читайте також:

2022-05-24 12:59:27