Військовий дрон вартістю майже 1 млн грн передадуть у Львівську область

До Львова прибув службовець розвідки США, офіцер спецпризначення та експерт з військових дронів Брет Велікович.

Візіком,  maps API, дрон

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на golos.com.ua.

Він як представник Українського конгресового комітету США перебуває в Україні від початку війни, допомагає нашим військовим необхідним обладнанням та аптечками, які закуповує Конгрес.

Уже у найближчі дні військовий дрон вартістю майже 1 млн грн та 100 аптечок передадуть у Львівську область. Такі військові безпілотні літальні апарати виготовляють у Сполучених Штатах виключно для військових цілей країни, вони є високоточними і використовуються при роботах з розмінування, а також для виявлення пошкоджень залізниці.

Один з таких дронів військовий продемонстрував під час зустрічі з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким та заступником голови Львівської облради Юрієм Холодом. Окрім того, сторони домовилися про співпрацю щодо формування військових аптечок для українських бійців – Конгрес постачатиме медикаменти для аптечних сумок, які шиють на Львівщині.

У Львівській ОВА зазначають, що Брет Веліковіч відомий також тим, що виконував спецзавдання в Іраку та Афганістані, зокрема, саме з використанням дронів. Після завершення військової кар’єри заснував проект, у межах якого за допомогою безпілотних літальних апаратів відстежували браконьєрів у Кенії та Сомалі.

Максим Козицький подякував Брету Веліковичу та всім небайдужим людям, які допомагають Україні.

Читайте також:

2022-05-23 19:46:01