«Чорний ворон» створив та випробували безпілотник типу «камікадзе»

Спеціалисти української компанії «Чорний ворон» створили та випробували безпілотник типу «камікадзе», який назвали eBOSH. Він складається з коптера та сантехнічної труби.

Візіком, API Visicom, eBOSH, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на speka.media.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Інженери зібрали квадрокоптер і приладнали до нього звичайну пластикову сантехнічну трубу, всередину якої заклали гранату ВОГ-17. Крім того, вони забезпечили апарат системою керування з виглядом від першої особи (FPV): оператор бачить зображення з камери, встановленої на дроні, за допомогою спеціальних окулярів. Так виходить ефект присутності, наче людина сидить у кабіні літака, повідомляє dev.ua.

Це високоточна зброя, оскільки пілот керує безпосередньо вибуховим пристроєм до кінця. Він отримує відео, бачить ціль в окулярах і доводить дрон до самого кінця, — каже один із розробників.

Система скидання гранат з дрона зазвичай потребує відповідних метеоумов і дозволяє атакувати цілі тільки зверху, а FPV-камікадзе менш вибагливий. Ще однією особливістю eBOSH є «акрорежим», коли за командою пілота можна миттєво здійснювати обороти під будь-яким кутом. Дрон може високо літати над ціллю, а потім беззвучно скидати на неї гранати, обираючи оптимальний маршрут, тому його буде важко збити.

Натепер дальність польоту eBOSH становить 2 км, але розробники планують збільшити її до 4 км. Дрон може розганятися до 150 км/год, хоча для ефективного знищення цілей достатньо 70-80 км/год.

2022-11-21 12:54:54