Відновлює роботу виставка «Києво-Печерська лавра в планах і кресленнях XVII — початку ХХ століть»

У виставковій залі Успенського собору Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» відновлює роботу виставка «Києво-Печерська лавра в планах і кресленнях XVII — початку ХХ століть». Це — спільний проєкт заповідника і Центрального державного історичного архіву України.

Візіком, API Visicom, Лавра, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vechirniy.kyiv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

На виставці представлені картографічні матеріали, які демонструють розвиток архітектурного ансамблю Києво-Печерської лаври від середини XVII століття. Можна побачити малюнки, плани будівель монастиря, створені під керівництвом київських міських архітекторів — Андрія Меленського, Володимира Ніколаєва, Євгена Єрмакова.

Крім зображень славетних лаврських печер і наземних споруд, на виставці представлені плани і креслення деяких географічно віддалених від Києва місцин, пов’язаних з історією лаври як її колишніх вотчин та приписних монастирів. Так, серед експонатів — унікальний план лаврських володінь на лівому березі Дніпра, що датується 1640-ми роками.

Також на виставці можна побачити макети Великої Печерської церкви — Успенського собору XI-го та XVIII-го століть, а також плани-макети Ближніх і Дальніх печер Києво-Печерської лаври.


  • Графік роботи: щоденно, з 9:00 до 17:00, без перерви.
  • Адреса: вул. Лаврська 9, виставкова зала Успенського собору Києво-Печерської лаври.
  • Вартість входу до заповідника: 80 грн (пільговий квиток для студентів і пенсіонерів — 40 грн., вхід для військовослужбовців ЗСУ безкоштовний).
2022-11-18 13:44:58