Аграрії взяли “на озброєння” нову технологію міні-дронів

У студентські роки засновники данської компанії PATS Indoor Drone Solutions знайшли оригінальне рішення для знищення настирливих комарів в кімнаті, що заважали їм спати ночами.

Вони сконструювали дрон розміром з долоню, який міг сам полювати на комах.

Візіком,  maps API, Drone Solutions, дрон,

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Про це пише Zoom, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Прямий.

Дрон призначений для приміщень, його конструкція дуже проста, але вона доповнена розумними алгоритмами і камерами. Пристрій сканує простір, знаходить шкідника і змінює напрямок польоту так, щоб врізатися в нього в повітрі і знищити механічно, перемоловши своїми гвинтами.

У 2018 році технологія тестувалася в компанії Holsten Flowers, що спеціалізується на вирощуванні гербер. Тестування нової технології пройшло успішно, після чого в 2019 році такими дронами зацікавилося кілька квітникарських фірм.

У 2021 році ці дрони з’явилися в теплицях компанії Coppet Cress, яка вирощує в ароматичні трави і квіти для кращих ресторанів світу.

Європейські закони забороняють використання хімічних речовин при культивуванні цих видів рослин. Тому знищення шкідників зазвичай ведеться вручну або за допомогою інших комах. Тепер цим займаються ще й дрони.

Для обслуговування однієї теплиці, за розрахунками власника, буде потрібно близько 50 дронів. На даному етапі ця технологія дуже дорога, але в перспективі її впровадження може допомогти скоротити інші витрати.

Цікаво, що пристрої вміють відрізняти шкідливих комах від корисних. Вони не нападають на сонечок або джмелів, які також живуть в теплицях. За словами власника Coppet Cress, компанія постійно закуповує корисних комах для своїх теплиць, причому кожен джміль обходиться приблизно в 50 центів.

Зараз творці нової технології шукають технічні рішення для того, щоб дрони могли розпізнавати і знищувати різні види комах шкідників. Це зробить їх більш універсальними і дозволить ширше використовувати у рослинництві і квітникарстві.

Читайте також:

2021-04-09 11:17:01