Виробники текіли почали використовувати дрони на своїх фермах

Компанія Diageo, виробник текіли Don Julio і Casamigos, почали використовувати дрони на своїх фермах з виробництва агави в Халіско, Мексика, після успішного пілотного проект, проведеного в 2022 році.

Візіком,  maps API, дрони, текіла,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Це дозволило Diageo підвищити кваліфікацію своїх садівників агави та розвинути їхні цифрові можливості, інтегруючи більш ефективні методи ведення сільського господарства та забезпечуючи екологічні переваги.

З середини 2022 року дрони працюють, щоб визначити, яким рослинам агави потрібна водна суміш пестицидів і добрив і скільки, щоб забезпечити використання дорогоцінних водних ресурсів лише там, де це необхідно, одночасно підвищуючи ефективність вирощування агави. Рослини агави є ключовим інгредієнтом для виготовлення текіли.

Безпілотники працюють парами: один для виявлення рослин, які потребують уваги, і збору даних про ріст рослин агави, а інший розповсюджує унікальне водне добриво та суміш пестицидів уночі, коли продихи відкриті. Збір даних допоміг садівникам агави прийняти кращі рішення щодо використання ресурсів.

Дані також показали, що найкращий час доби для годування рослин – це ранній ранок, коли прохолодніше, менше вітру, щоб зменшити втрату води, і коли рослина агави сприйнятливіша до води. Це призвело до скорочення використання води приблизно на дві третини, що є важливою економією цінних ресурсів.

Безпілотники здатні літати над полями агави Diageo, тому потрібно менше тракторів, щоб їздити по сільськогосподарських угіддях, що також корисно для зменшення викидів вуглецю.

2023-05-02 14:01:44