Австрійське місто-піонер Клагенфурт нещодавно створило "цифрового двійника"

Використовуючи точні аерофотознімки з літака в поєднанні зі штучним інтелектом, можна розрахувати численні функції, які можуть революціонізувати міське планування. Клагенфурт — столиця австрійської провінції Каринтія.

Візіком,  maps API, цифровий близнюк,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gim-international.com.

Цифровий двійник столиці штату – це фотореалістична 3D-модель, створена з 19 000 окремих зображень, зроблених під час чотирьох з половиною годин польоту над містом на висоті 1200 метрів. Цей рівень деталізації є унікальним для Австрії та є цифровою віхою для Клагенфурта, на думку експертів з міського планування.

На основі цього цифрового близнюка ми хочемо спланувати та реалізувати стале, придатне для життя та ще більше привабливе місто. Близнюк допомагає нам у цьому, — прокоментувала міський радник з міського розвитку Корінна Смречник.

Споживання ґрунту та сонячний потенціал

За допомогою штучного інтелекту по фотомоделі можна розрахувати точне споживання ґрунту. Для всієї території міста це 16%, але окремі об’єкти, такі як супермаркети, мають вищий ступінь ущільнення та менше зелених насаджень.

Ми хочемо показати, наскільки цінні окремі земельні ділянки для міського клімату, — сказав Гюнтер Корен з Департаменту геодезії та геоінформації Клагенфурта.

Цифровий двійник також може розрахувати сонячний потенціал кожного будинку, враховуючи тіні від сусідніх дерев.

Для кожної точки було розраховано споживання енергії протягом року, а потім проведено математичний оптимізаційний розрахунок, щоб визначити, скільки сонячних панелей можна розмістити на цьому вільному просторі на дахах, — зазначив Корень.

Відділи в магістраті вже рік працюють із цифровим двійником міста. З п’ятниці кожна приватна особа та компанія може безкоштовно скористатися пропозицією на сайті міста. Проект коштує близько 65 000 євро, а наступний політ кожні два роки коштує приблизно 50 000 євро. Захист даних не є проблемою, оскільки всі рухомі об'єкти автоматично ретушуються. У цифровому двійнику немає можливості керувати автомобілями або пересуватися людьми.

2023-05-02 14:25:39