Дрони допомагають рятувати від пожеж заповідні території

У відкритій платформі “Екокрай” продовжують шукати вирішення найбільш актуальних питань у галузі довкілля.

Так, нещодавно під час засідання розповіли, як саме планують збільшувати заповідний фонд регіону та які методи найбільш дієві у боротьбі з сезонними пожежами.

Візіком,  maps API, Екокрай, заповідник, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на tv5.

Серед учасників відкритої платформи “Екокрай” — громадські діячі, науковці, посадовці та небайдужі жителі регіону. Тем для обговорення – чимало, й усі вони стосуються питань довкілля. Серед питань — розвиток природно-заповідного фонду. До 2027-го року, згідно з національною стратегією, заповідних зон в Україні має бути не менше 15% від загальної площі території. Для порівняння, наразі цей показник у Запорізькому регіоні заледве перевищує 5%. Тож наразі шукають шляхи для розширення заповідних територій.

Читайте також:

А от берегти заповідні території треба не лише від розорювання, а й від паліїв. Проблема загострюється щоліта, коли пожежі виникають через кліматичні особливості. В арсеналі захисту від пожеж – захисні смуги, добровольці, ба навіть дрон, щоб визначати місця загоряння. Під загрозою і звичайні лісосмуги, які призначені для захисту врожаю від вітру та пилу. Проте незаконні вирубки та необережне поводження із вогнем ставлять багаторічні насадження під загрозу.

Ще одна проблема, що загрожує довкіллю — стихійні звалища. Боротьба із засміченням, кажуть посадовці, у Запорізькій області лишалась без належної уваги.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-13 15:08:48