Боротися з безпілотниками окупантів допомагають "антидронові" рушниці

Вже п'ятий рік їх в Україні виробляє компанія Kvertus, яку створив луганчанин Андрій Знайченко.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на epravda.com.ua.

Кожна війна має свої особливості. Більшість фахівців констатують, що російсько-українська війна – це війна артилерії та дронів.

Близько 70% смертей серед цивільного населення та військових спричинені артилерійськими ударами. Коригувати вогонь артилерії допомагають дрони. Не лише військового призначення, а й цивільні квадрокоптери невеликого радіусу дії.

Для боротьби з такими літаючими коригувальниками вогню використовуються антидронові-рушниці. Їхнім виробництвом, зокрема, вже п'ятий рік займається українська компанія Kvertus.

І як виявляється, за певними характеристиками продукція вітчизняного виробника перевершує західні аналоги, які Міністерство оборони України купувало у 2021 році, і постачання яких до України свого часу блокувала колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Довідково:

  • Kvertus виробляє чотири моделі антидрон-рушниць. Між собою вони відрізняються радіусом дії та кількістю частот, на яких працюють. Найпопулярнішою моделюю серед "глушилок" компанії є KVSG-6.
  • Попит на неї повністю формують українські військові, які борються з повітряними коригувальниками вогню росіян.
  • Як він працює? Пристрій придушує канали керування від оператора і навігації дрону, що в підсумку призводить до його вимушеної посадки.
  • За даними виробника, радіус дії KVSG-6 до 3 км, а тривалість безперервної роботи становить 30 хв. Для примусової посадки дрону потрібно безперервно впливати на нього "глушником" протягом 1-3 хвилин. Кут променя випромінювача глушника по горизонталі та вертикалі – до 30 градусів. Тобто, для вдалого "пострілу" навички снайпера не обов'язкові.

Сама ідея створити антидрон-рушницю в Знайченка виникла під час вже згаданої поїздки в Азію. Там він побачив прототип "глушника" у вигляді іграшкового автомата з навішеними на нього антенами й дротами, які тягнулися до рюкзака з акумуляторами.

Читайте також:

2022-06-08 14:00:27