З'явився ТОП-5 карт, котрі фіксують наслідки війни

Ентузіасти склали ТОП-5 карт України, котрі краще за інші фіксують руйнування окупантами території нашої країни.

Візіком,  maps API, карта, руйнування,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на допис пабліка Карта руйнувань в групі Урбаністика УА.

  • Карта руйнувань: https://reukraine.shtab.net/ — найуніверсальніша мапа зі всіх, що існують, адже на ній відображені зруйновані повністю або частково об'єкти всіх категорій: житлові будинки, школи, лікарні, підприємства. Карта містить фото будівлі “до” та “після” руйнування та зворотній зв’язок.
  • Saves Schools: https://saveschools.in.ua/ — мапа, на якій фіксується кількість пошкоджених та зруйнованих закладів освіти. На сьогодні 2211 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів. 230 з них зруйновано повністю.
  • Мапа культурних втрат: https://uaculture.org/culture-loss/ — мапа, на якій фіксуються зруйновані і пошкоджені пам'ятки та об'єкти культури: від церков до курганів.
  • Civilian harm in Ukraine: https://ukraine.bellingcat.com/ — мапа, на якій збирають наслідки обстрілів цивільних об'єктів та інфраструктури, під час яких були жертви.
  • Карта руйнувань Маріуполя: https://cutt.ly/2Xe5jn2 - мапа, на якій фіксуються фото та відео руйнувань Маріуполя. Охоплює лише одне, але найбільш постраждале місто.

Читайте нас також:

2022-09-14 13:46:25