Нейромережа допоможе розпізнавати обличчя окупантів

Міноборони України почало використовувати систему розпізнавання осіб американської компанії Clearview AI, яка має доступ до бази із 10 мільярдів світлин.

Візіком,  maps API, Clearview AI,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на The Village.

Щодо використання технології із пропозицією звернулась сама компанія. Як зазначив виконавчий директор стартапу Хоан Тон-Тхата, українські військові зможуть використовувати нейромережу для визначення російських окупантів та для боротьби із дезінформацією.

Україна отримує безплатний доступ до потужної системи пошуку облич Clearview AI, що дозволяє владі потенційно перевіряти людей, які представляють інтерес, на контрольно-пропускних пунктах

Також у Clearview AI зазначають, що їхню технологію можна використовувати для розпізнавання загиблих. Наразі для ідентифікації тіла використовують зіставлення відбитків пальців, що в умовах війни може займати багато часу, сказав Лі Волоскі, представник Clearview AI.

Крім того, в компанії поділились інформацією, що понад два мільярди світлин взяли з російської соціальної мережі «ВКонтакте». У Міноборони України наразі не прокоментували про використання цієї функції.

Читайте також:

2022-03-14 19:04:22