В Україні створюють інтерактивну “Карту руйнувань”

ГО “Антикорупційний штаб” запрошує долучитись до створення Карти руйнувань та залучення коштів на відновлення об’єктів.

Візіком,  maps API, карта, руйнування,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на galka.if.ua.

На час воєнного стану “Антикорупційний штаб” не припиняє своєї діяльності й доки немає можливості і сенсу працювати над питаннями корупції в Україні, вони створюють новий онлайн-ресурс — Карту руйнувань. До її створення може долучитись кожен або кожна з вас, йдеться у повідомленні.

У них вже є колосальний досвід створення різних інтерактивних мап:

  • Карти Ремонтів,
  • Карти коронавірусних закупівель,
  • Карти вакцинації.

Всі вони працюють та оновлюються автоматично (в мирний час — зараз деякі реєстри вимкнені). Тому “Антикорупційний штаб” вирішили, що можуть бути корисними саме в тому, що вміють робити. Відтак вони готують та збирають інформацію для створення Карти руйнувань, яких завдала Україні Російська Федерація в ході війни в Україні.

Створення інформаційного ресурсу для відновлення зруйнованого вже анонсували в Уряді — і саме для новоствореного Фонду відновлення зруйнованого майна та інфраструктури аналітики “Антикорупційного штабу” разом із волонтерами за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” створюють Карту руйнувань.

Ми по часточках збираємо фото до руйнації та після, аби заповнити карту і після закінчення війни оприлюднити її та передати державі для подальшого використання правоохоронними органами (можливо і міжнародними інстанціями) з метою відшкодування втрат, завданих Російською Федерацією. Стань частинкою волонтерського проєкту і долучись до відновлення країни! Це дуже просто. Маєш фото руйнувань? Надішли у форму за посиланням або на пошту map.shtabnet@gmail.com із зазначенням точної адреси. Волонтери знайдуть фото до руйнування — і закріпимо на Карті. Карта стане публічною, щойно це дозволять зробити Збройні Сили України, з якими “Антикорупційний штаб” на зв’язку, розповіди розробники.

Читайте також:

2022-03-14 13:30:41