Екологи збираються інвентаризувати дерева Києва за допомогою картографічної платформи

Зібрані дані можна буде використовувати для покращення адаптивних можливостей міста до хвиль тепла та інших проявів зміни клімату.

Візіком,  maps API, дерева Києва,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» запроваджує інвентаризацію зелених зон Києва на основі відкритої американської системи i-Tree, в якій можуть взяти участь всі охочі, йдеться у повідомленні.

Партисипативна й інтерактивна система i-Tree була створена у 2006 році. Зараз у базі даних є понад 90 міст.

Система включає i-Tree Eco – програмний застосунок для збирання даних з окремих дерев чи ділянок. Ці дані об’єднуються з метеорологічними показниками. В результаті можна оцінити вплив зеленої зони на середовище.

Принцип роботи i-Tree Eco такий:

  • спочатку майбутній проєкт прив’язується до певної ділянки; далі польові дані та параметри дерев вводяться в додаток Eco через вебформу або вручну;
  • зібрані дані обробляються і ви отримуєте звіт про визначену вами місцевість.

Також у систему входить інструмент i-Tree Canopy, який допомагає користувачу класифікувати дерева та інші види покриттів – траву, дороги тощо – й визначати відсоток площі, що вони займають на обраній ділянці. Інструмент дозволяє оцінити здатність дерев очищувати повітря, накопичувати вуглецю тощо.

Так, користувач встановлює межі обраної ділянки, далі i-Tree Canopy випадковим чином накладає точки на зображення Google Earth, а користувач класифікує тип поверхні в отриманих точках. Після цього програма генерує звіт із відомостями про площу покриття та корисний вплив зелених насаджень.

Зібрані дані можна буде використовувати для покращення адаптивних можливостей міста до хвиль тепла та інших проявів зміни клімату.

Читайте також:

2021-02-24 13:27:10