Карти допомогли юному скульптору створити унікальні вироби

15-річний Олексій Мар'єта з міста Суми виготовляє унікальні скульптури з пластиліну. Нещодавно хлопець отримав Гран-прі міжнародного конкурсу "Зірки Версалю", який проходив онлайн в Парижі.

Візіком,  maps API, карти, скульптура,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Газету по-українськи.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

На конкурсі Олексій представляв макет Іллінської церкви, що знаходиться в Сумах.

Мені дуже подобається архітектура цього храму. Йому уже 170 років. Тому вирішив взятися за створення його макету. Над скульптурою працював 2 тижні у вільний від уроків час. Спершу у google-карті подивився вид зверху і намітив контури. Потім в інтернеті шукав фотографії церкви з різних ракурсів, а також сам робив її світлини. Все розкреслив, пропорційно зменшив, аби витримати масштаб. Потім виготовив каркас з картону. На виріб витратив близько 6 кг скульптурного пластиліну, - розповів Олексій кореспонденту Gazeta.ua.

Макет Іллінської церкви Олексій виготовляв 2 тижні.

У нашій сім'ї ніхто художніх здібностей не має. Лише Олексія приваблює творчість. Він гарно малює олівцем, ручкою і фарбами, але найкраще йому дається ліплення. В 4 роки він зробив дуже гарного жирафа з пластиліну і ми зрозуміли, що це його. Потім зліпив динозавра розміром з ніготь, але дуже ретельно деталізованого. Навіть приїжджаючи з літніх таборів, Олексій в першу чергу запитував чи можна щось поліпити, - поділилась мама школяра Жанна Мар'єта.

Своєю особливою роботою хлопець вважає дзвіницю Покровської церкви, яку виготовив нещодавно. Висота виробу 1 метр 20 сантиметрів.

Всього вдома у Олексія 12 скульптур, серед них казкові герої, історичні постаті і авторські композиції школяра. Також хлопець створює картини із пластиліну, які дарує рідним на свята.

Читайте також:

2021-04-01 15:26:52