Побачити Чорнобиль очима туриста допоможе віртуальна карта

Вже у жовтні запрацює перший у світі мобільний додаток, який дозволить у віртуальному форматі подорожувати зоною відчуження. Тур Чорнобилем відбуватиметься у супроводі аудіо гіда та буде доступний українською та англійською мовами.

Візіком, maps API, Чорнобиль,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Згідно з ним:

  • Розробники додатку вже відцифрували центральну площу Прип’яті, радіолокаційну станцію Дуга та оглядове колесо. Ці об’єкти стануть основою віртуальної карти.
  • На жаль, цієї весни, вогонь пошкодив близько 5% заповідних територій зони відчуження. Постраждало більше 10-ка сіл, піонерський табір «Казковий» та санаторій «Смарагдовий».
  • Тому, так важливо зберегти пам’ять про Чорнобиль для майбутніх поколінь.

Такий мобільний застосунок приверне світову увагу до Чорнобильської зони. Адже вона є частиною спільного з Офісом Президента проєкту «Магніти України», який сприятиме популяризації Чорнобилю.

Зона відчуження є частиною спільного з Офісом Президента проєкту «Магніти України». Сьогодні Чорнобиль - це не лише згадка про страшну аварію, а й популярний туристичний напрямок. Тепер, побачити наслідки Чорнобильської катастрофи зможе будь-хто, в будь-якому куточку світу. Тому ми, як Міністерство, зі свого боку сприятимемо розвитку такого проєкту,- Роман Абрамовський.

Читайте також:

2020-08-28 13:51:00