Пожежа в Чорнобильській зоні не призведе до перевищення радіації у Києві (карта)

Пожежа в Чорнобильській зоні не призведе до перевищення максимально допустимої концентрації радіоцезію в повітрі столиці.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, Чорнобиль, радіація,

Про це сказано в повідомленні Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Цензор.НЕТ

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Максимальне значення концентрації радіоцезію (Cs-137) в повітрі в північно-західній частині Києва в середу не перевищить допустимі безпечні показники, прогнозують експерти.

За прогнозними розрахунками, потенційної концентрації Cs-137 в навколоземному шарі атмосферного повітря північно-західної частини Києва максимальні значення можуть досягти 1,0-2,0 мБк/м3 в період з 13:00 до 15:00 8 квітня 2020 року, - сказано в повідомленні центру.

При цьому в ньому наголошується, що, згідно з нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97), допустима концентрація Cs-137 (PC inhal В) встановлена на рівні 800 мБк/м3.

Як наголошується, співробітники Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки провели низку прогнозних оцінок розповсюдження потенційно забрудненої хмари, причиною якої стала пожежа в Чорнобильській зоні.

Читайте також:

2020-04-09 13:43:58