Програміст створив карту фото старих будівель в 3D-моделі

Неймовірно цікаву й корисну справу почав робити у Черкасах ІТ-спеціаліст Віталій Пітвало: він повертає у сьогодення зникаючі Черкаси.

Візіком,  maps API, Черкаси, карта, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Україну молоду.

Віталій створив сайт «Зникаючі Черкаси» (), на якому виставляє на карті фото старих будівель міста в 3D-моделі, йдеться у повідомленні.

Його історичний віртуальний проєкт набув неабиякої популярності у користувачів соціальних мереж не тільки з Черкас.

Я виріс у Черкасах і нині бачу, як місто на очах змінюється, як зникає стара забудова, а на тих місцях з’являються нові будинки, — розповідає «Україні молодій» Віталій Пітвало.

Уточняю, що давно захоплюється архітектурою, тож вирішив віртуально повернути старі Черкаси у сьогодення.

Усю роботу на сайті виконую сам. А своїми старими світлинами діляться зі мною й інші містяни, які цікавляться історією Черкас, — каже Віталій.

За його словами, на те, аби фото історичної будівлі з’явилося на сайті «Зникаючі Черкаси», інколи вистачає й 5 хвилин, а часом треба витратити й кілька діб, якщо попрацювати зі старими історичними картами і з’ясувати точно, де ж саме стояла та чи інша будівля.

Наразі у «Зникаючих Черкасах» виставлено понад 500 таких фотографій. Окрім цього, в архіві Віталія вже зберігаються і чекають своєї черги ще приблизно разів у чотири більше світлин.

Читайте також:

2022-02-17 12:59:57