Kinetica пробує інтегрувати свою аналітичну базу даних з ChatGPT

Kinetica анонсувала першу в галузі аналітичну базу даних для інтеграції з ChatGPT, започаткувавши «розмовні запити».

Візіком,  maps API, Kinetica, ChatGPT,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Користувачі можуть поставити будь-яке питання щодо своїх конфіденційних даних, навіть складне, про яке раніше не було відомо, і отримати відповідь за лічені секунди. Поєднання зовнішнього інтерфейсу ChatGPT, який перетворює природну мову на структуровану мову запитів (SQL), і аналітичної бази даних Kinetica, створеної для справжніх спеціальних запитів із швидкістю та масштабом, забезпечує більш інтуїтивно зрозумілий та інтерактивний спосіб аналізу складних наборів даних.

Разом ChatGPT і Kinetica усувають обмеження в дослідження даних і розкривають їх повний потенціал.

База даних Kinetica надає відповіді за лічені секунди без потреби в даних попереднього проектування. Те, що робить Kinetica можливим для виконання розмовних запитів, це використання рідної векторизації. У системі векторизованих запитів дані зберігаються в блоках фіксованого розміру, які називаються векторами, і операції запитів виконуються над цими векторами паралельно, а не над окремими елементами даних.

Це дозволяє механізму запитів обробляти кілька елементів даних одночасно, що призводить до радикально швидшого виконання запитів із меншим обчислювальним відбитком. Векторизація стала можливою завдяки графічним процесорам і останнім досягненням центральних процесорів, які виконують одночасні обчислення на кількох елементах даних, значно прискорюючи інтенсивні обчислювальні завдання, дозволяючи їх обробляти паралельно в кількох ядрах або потоках.

фото: blog.ithillel.ua.

2023-05-04 14:30:16