Європейські космічні та телекомунікаційні гравці підписали угоду про партнерство

Група європейських космічних і телекомунікаційних гравців об’єдналася задля тендера Європейської Комісії щодо майбутнього європейського супутникового угруповання IRIS² (Інфраструктура стійкості, взаємозв’язку та безпеки через супутник).

IRIS² прагне створити нову безпечну та стійку інфраструктуру зв’язку для європейських урядів, компаній і громадян.

Візіком,  maps API, IRIS²,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Керувати відкритим консорціумом будуть Airbus Defense and Space, Eutelsat, Hispasat, SES і Thales Alenia Space. Консорціум також спиратиметься на основну команду таких компаній: Deutsche Telekom, OHB, Orange, Hisdesat, Telespazio та Thales. Разом вони прагнуть створити сучасну супутникову групу на основі багатоорбітальної архітектури, яка буде сумісна з земною екосистемою.

Це партнерство створить інтегровану найкращу в своєму класі європейську команду з космосу та телекомунікацій серед цих компаній для використання досвіду та можливостей у сфері безпечних рішень супутникового зв’язку. Консорціум заохочуватиме стартапи, підприємства середньої капіталізації та МСП приєднатися до партнерства, що призведе до створення більш інноваційного та конкурентоспроможного європейського космічного сектора, де з’являться нові бізнес-моделі.

IRIS² – це нова флагманська космічна програма ЄС для цифрової, стійкої та безпечнішої Європи.

фото: https://www.geospatialworld.net

2023-05-04 14:41:41