У Харкові створили чатбот, в якому можна дізнатися чи не постраждало житло

У Харкові створили чатбот, в якому евакуйовані містяни можуть дізнатися, чи не постраждало їхнє житло і в якому стані інфраструктура.

Візіком,  maps API, чатбот,

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Щодня кілька тисяч городян повертаються до Харкова після вимушеного від'їзду, пов'язаного з нападом росії на Україну. Багато хто з вас їде у невідомість, не знаючи, чи є куди повертатися. Для цього ми запускаємо чатбот, - зазначив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, пройшовши просту реєстрацію, харків'яни зможуть дізнатися, наскільки постраждало їхнє житло, чи є у будинку електрика, вода, газ, чи зруйновані цокольний поверх, вхідні групи. Зважаючи на отримані дані, люди зможуть ухвалити для себе виважене рішення про повернення в місто.

Мер Харкова повідомив, що обстріли продовжуються і руйнування настільки глобальні, що в місті не встигли обстежити всі будівлі. Тому якщо якийсь будинок ще не обстежили, особа отримає повідомлення, що інформація щодо її житла відсутня. У такому випадку потрібно буде почекати кілька днів і знову запросити інформацію в чатботі.

Читайте також:

2022-06-14 10:02:49