На новій карті BMW для навігатора Крим — російський?

На жаль, інші виробники, зокрема, Nissan та Volkswagen також демонструють подвійні стандарти.

Візіком,  maps API, BMW, навіготор,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на MIND.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У навігаційних комплексах автомобілів BMW, що продаються в Росії, з'явилася можливість встановити карту, на якій анексований в 2014 році український Крим показаний частиною Російської Федерації, пише ВВС.

При цьому країни ЄС і США офіційно вважають Крим українським.

Щоб оновити карту, потрібно зайти на сайт BMW ConnectedDrive і вибрати файл. Російські водії писали на форумах, що після чергового оновлення карти перейменували.

Наприклад, якщо раніше файл називався Road Map Europe EVO 2020-2, то в новій версії він став називатися для одних власників Road Map Europe EVO 2020-3, а для інших Road Map Russia EVO 2020-3. Автовласники повідомили ВВС, що на картах Russia 2020-3 Крим вказаний як частина Росії.

BMW Group веде постійну роботу по оновленню картографічних даних навігаційних систем, в тому числі з урахуванням законодавства країни / регіону, де автомобіль купується або експлуатується. Однак є можливість змінити налаштування, задані за замовчуванням, якщо клієнт хоче експлуатувати автомобіль в іншій юрисдикції, – йдеться у відповіді прес-служби російського відділення групи BMW на запит ВВС.

Зміни щодо Криму є і на картах інших автовиробників.

  • Наприклад, на навігаційному порталі Nissan Крим показаний як частина Росії, якщо заходити на сайт з російської IP-адреси.
  • При цьому користувачам з IP інших країн сайт Nissan Navigation Portal показує Крим українським.
  • У навігаційних системах Volkswagen карти також можуть відрізнятися залежно від країни, повідомили ВВС в прес-службі автовиробника.

Однак це не дозволяє робити будь-які висновки про позиції Volkswagen по відношенню до міжнародних та територіальних кордонів, – йдеться у відповіді компанії на запит ВВС.

Також зазначається, що Mitsubishi в Росії використовує на бортовому комп'ютері «Яндекс.Навігатор», де Крим вказано російським з 2014 року.

Читайте також:

2020-11-11 13:50:13