З'явилася інтерактивна мапа руйнувань агросектору України

2 листопада Всеукраїнська Аграрна Рада презентувала Інтерактивну мапу руйнувань агросектору України, яка розроблена за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Візіком,  maps API, карта, руйнування,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на agravery.com.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Захід відбувся в Херсонській обласній військовій адміністрації за участю представників влади, громадських організацій, юристів, аграріїв.

Портал створений, щоб показати втрати українського агросектору внаслідок російської військової агресії та допомогти агровиробникам зафіксувати воєнні злочини з метою подальшого відшкодування збитків.

Інтерактивна мапа стане достовірним джерелом даних для світової спільноти, потенційних інвесторів та органів державної влади України. Агросектор України працює в надскладних умовах воєнного часу, щодня додаються нові руйнування та інші негативні фактори, — наголошує міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Ми стикаємся з війною, з низькими цінами на зерно, з важкими погодними умовами. Викликів побільшало в рази. Один з них — об'єм прямих і непрямих руйнувань, які спричинила російська агресія. Дуже важливо, що такі організації як USAID АГРО та ВАР запроваджують і презентують Інтерактивну мапу руйнувань. Це один з тих кроків, який дозволить фіксувати збитки агросектору і в подальшому формувати вимоги до їх відшкодування», — зазначив міністр.

За оцінками експертів, прямі втрати аграрного сектору України внаслідок війни складають більше $ 6 млрд, а загальні втрати — більше $ 30 млрд.

2022-11-03 13:39:28