Базу на Місяці надрукують на 3D-принтері

NASA надало фінансування в розмірі 57,2 млн доларів компанії ICON, яка базується в місті Остін, штат Техас, США, на розробку будівельної технології, яка дозволить створити базу на Місяці за допомогою 3D-друку з місячного реголіту.

Візіком, API Visicom, 3D,

Ця нова технологія будівництва дозволить людям створювати бази не лише на Місяці, а й на Марсі, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ua.news.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Компанія ICON, яка спеціалізується на розробці технологій, що базуються на 3D-друку, займається створенням проєкту Olympus, у межах якого можна буде побудувати першу базу на Місяці вже до 2026 року.

Якщо місячна програма NASA Artemis буде реалізована згідно з попереднім графіком, то повернення людини на Місяць має відбутися вже у 2025 або в крайньому випадку у 2026 році. Враховуючи те, що NASA планує створити на Місяці постійний аванпост, астронавтам знадобиться надійне укриття на супутнику Землі. І його можна створити з місцевого реголіту, використовуючи технологію 3D-друку.

Якщо ми хочемо не просто літати на Місяць і назад, а залишитися там, заснувати колонію, то нам потрібні надійні, стійкі та широкофункціональні системи, які можуть використовувати місцеві ресурси Місяця, це стосується й інших планет, куди вирушить людство. Ми робимо це не тільки для себе, ми даємо можливість людству влаштуватися на інших світах, — каже Джейсон Баллард, співзасновник і генеральний директор компанії ICON.

2022-12-01 14:45:42