У Чернівецьку область передали оборонну споруду, надруковану на 3D-принтері

У Чернівецьку область з Чехії передали оборонну бетонну споруду, надруковану за допомогою 3D-принтера. Її протестують українські військові. Після вдосконалення такі споруди друкуватимуть в області.

Візіком,  maps API, 3D-принтер, ЗСУ,

Про це Суспільному сказав генеральний директор чеської компанії "ICE" Томаш Вранек, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

За його словами, завдяки програмі будівлі з різних матеріалів виготовляють за декілька годин. Форму конструкцій можна спроєктувати за кілька хвилин.

Унікальність проєкту в тому, що друкувати споруди ми можемо з будь-якого бетону. Ми не маємо досвіду у військовій справі, тому ми тут, аби удосконалити цей продукт, — говорить Томаш.

У перший день співпраці ми розробили форму цієї оборонної споруди. Наступного ранку ми її побачили наживо. Це високопрофесійні технології, які дозволяють нам будувати з різних матеріалів, безпечно та якісно, — говорить Томаш.

Довідково

  • Технологій для будівництва таких споруд в області поки немає. Їх обіцяють надати з Чехії, коли українські військові перевірять споруду на безпечність.
  • Техніку для будівництва планують розмістити в одній з будівельних компаній області. Там виготовлятимуть оборонні споруди на замовлення військових адміністрацій.

Наші фахівці виїжджають у Чехію, там їх навчають. Це питання спільного фінансування. На нашій базі буде виробництво, а їхня частина буде фінансування самого обладнання, — сказав директор фірми Валерій Другановський.

Читайте також:

2022-06-09 11:41:39