Заповідник «Древній Звенигород» почав формувати цифровий архів

Ідея у тому, аби зібрати якнайбільше візуальної та аудіоінформації про історію території нинішнього Звенигорода та довколишніх сіл.

Візіком,  maps API, Древній Звенигород, цифровий архів,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Фото старого Львова.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Ми хочемо створити великий медіаархів з фотографій, відеоматеріалів та аудіозаписів, що пов’язані з історією Звенигорода. Окремою частиною архіву також будуть оцифровані документи, давні карти, видання тощо, – пояснює керівниця заповідника Наталя Войцещук.

Адміністрація заповідника звертається до усіх, хто має у своїх архівах фотографії, відео чи аудіозаписи, а також документи з історії сіл Звенигородської долини чи книги, надати можливість їх відсканувати чи скопіювати до архіву заповідника.

Передусім для архіву є цікавими матеріали до 2000 року. Однак адміністрація розглядатиме і документи та фото/відео/аудіоматеріали тощо, яким менше, аніж 20 років.

Заповідник «Древній Звенигород» створили торік у селі Звенигород, що в 20 км від Львова. Інституція опікується пам’яткою археології – територією княжого міста XI – XIII ст.

Але ми не обмежуємось лише цим періодом. Нам цікава як давніша історія цієї території – ще до княжих часів, так і нова та новітня. У ХХ ст. Звенигород та довколишні села оминули масові переселення, які торкнулись багатьох інших населених пунктів. Для нас, науковців, це дуже цінно і дає шанс зібрати цікаві матеріали, які сьогодні, ймовірно, зберігаються у приватних архівах родин, – пояснила Наталя Войцещук.

У середньовіччі до міської урбаністичної структури літописного міста, окрім території нинішнього села Звенигород, також входили села

  • Шоломинь,
  • Відники,
  • Гринів,
  • Коцурів,
  • Підгородище та інші.

Читайте також:

2021-02-19 14:39:00