В Нью-Йорку встановили «розумні» контейнери для компостування: як це працює

Санітарне управління Нью-Йорка (DSNY) встановило на вулицях міста 250 «розумних» контейнерів для компостування.

Візіком,  maps API, Нью-Йорк, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на the-village.com.ua.

  • Щоб отримати доступ до контейнера, потрібно скористатися застосунком. На кожному баку є QR-код, за яким можна завантажити програму NYC Compost і розблокувати контейнер.

  • Так у Нью-Йорку хочуть уникнути ситуацій, коли містяни «бездумно» викидають у контейнери для органіки предмети, що не підлягають компостуванню, відначає видання. Водночас раніше, під час пілотного проєкту, отримати доступ до контейнера було ще складніше – потрібно було пройти реєстрацію та одержати фізичний ключ.

  • У новій програмі доступна мапа контейнерів, немає необхідності реєструватися або надавати особисту інформацію. Коли користувач підходить до бака достатньо близько, щоб відкрити його, з'являється опція «Розблокувати контейнер».

У санітарному управлінні також сподіваються зменшити кількість органічних відходів, яку жителі Нью-Йорка відправляють на звалища. Наразі їхній щорічний об'єм становить близько 14 мільйонів тонн, пише Curbed.

У DSNY розраховують, що контейнери для органіки у межах кварталу зроблять процес компостування більш доступним для містян, які не хочуть зберігати компост удома.

В управлінні також подбали, щоб забарвлення контейнерів та зображення на них «були привабливими і легкими для розуміння». Із баків прибрали гасла на кшталт «Це не сміттєвий бак!» і «Робіть компост, а не сміття».

Додатково у кожному районі міста є сотні локацій для зберігання компосту, якими можуть скористатися усі, в кого виникають труднощі з використанням програми, кажуть у DSNY.

До літа місто має намір збільшити кількість контейнерів до 400.

Фото: Columbia University

2023-05-18 13:04:30