Місто на Волині задумалося над туристичними картами місцевості

На сесії Володимир-Волинської міської ради створено нове КП «Туристично-інформаційний центр Володимир-Волинської міської ради» (ТІЦ). Підприємство займатиметься розвитком туризму у місті.

Візіком,  maps API, карти, туризм,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Володимир Media.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

У процесі обговорення у депутатів Ганни Медведєвої та Тетяни Дьоміної виникли пропозиції щодо назви “ТурПоінт”, яку вони запропонували відмінити. Свої позиції пояснили тим, що це є комунальна структура і їй взагалі не варто надавати назву. Ганна Медведєва зазначила, що такі назви мають інші агентства і не тільки. Однак депутати не підтримали її. Утім підтримали пропозицію, озвучену Тетяною Дьоміною. В результаті, ТІЦ назви не матиме.

Нагадаємо:

  • на базі комунального підприємства буде створений туристичний сайт міста, де розміщуватиметься інформація про об’єкти туристичного показу, здійснюватиметься системне рекламне та інформаційного забезпечення.
  • Буде розроблено стратегію брендування та систему туристичної навігації міста (вказівники, пілони, туристичні карти).
  • Штат нілічуватиме 3 одиниці (директор, бухгалтер, менеджер) з річним фондом оплати праці 530,9 тис.грн.
  • Загалом витрати по створенню комунального підприємства на 2021 рік становитимуть 1081,28 тис.грн., а на 2022 рік – 897,0 тис.грн.
  • Крім того, у ТІЦ туристи зможуть придбати сувенірну продукцію, взяти на прокат велосипед, замовити екскурсію.

Питання щодо розвитку туризму у місті порушували неодноразово. Робили це нинішній депутат міськради Костянтин Зінкевич, керівник туристичного клубу «ANTAR» Тарас Сиротюк, який у 2017 році пропонував створити великий туристичний шлях, який брав би початок з Володимира-Волинського, мав би чималу протяжність та поєднував історичні об’єкти. Озвучувалось, що у місті можна працювати у розвитку трьох видів туристичної діяльності, зокрема, велотуризм, каякінг та скандинавська ходьба. Віра Чайковська-Тарликова у свій час написала програму розвитку туризму, але вона й досі не реалізована.

Як збираються реалізовувати свою програму, якщо вона є, нові працівники, коли нічого не зроблено у напрямку розвитку туризму, – невідомо. Ще вчора міський голова Ігор Пальонка поділився ідеєю облаштування веломаршруту, поєднавши три відпочинкові зони. Крім того, буде розглядатися питання будівництва велодоріжок по вулиці Устилузькій. Це все говорить про те, що до велотуризму місто не готове. І не тільки через відсутність велодоріжок, а й паркувальних місць. Адже не біля кожного торгівельного закладу, або закладу громадського харчування, куди може завітати турист, щоб перекусити, є паркувальні місця для велосипедів.

Щодо сувенірної продукції, яку продаватимуть у ТІЦ. В усіх містах, де розвинений туризм, вона продається у спеціальних крамницях. Не кожен гість міста звертатиметься до центру, щоб придбати сувенір на згадку.

І насамкінець, про екскурсії. Зазвичай вони розпочинаються з музеїв. Володимир-Волинський історичний музей не готовий до відвідувачів через ремонт. Однак, як зазначив міський голова, це питання нещодавно обговорювалось з профільним заступником, начальником управління культури і туризму та директором музею. Є надія, що буде прийняте спільне рішення, яке пришвидшить процес і заклад зрештою запрацює. Також, не завершиними роботи є і у підземеллях храму Різдва Христового, які б привабили туристів. Як і незавершеними вони є на Валах Городища.

Роботи, як бачимо, непочатий край, та попри це підприємство на мільйон вже створили. Відтепер залишається спостерігати за його роботою, а також скільки грошей воно приноситиме місту, та скільки туристів відвідуватиме наш Володимир-Волинський.

Читайте також:

2021-01-27 14:49:39