GPS-трекери і собаки допомагають рятувальникам

У Вінниці відбувся взаємний обмін досвідом між вінницькими кінологами та польськими колегами

Візіком,  maps API, GPS-трекери,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vn.20minut.ua.

На базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення кінологи зі своїми чотирма лапами напарниками в умовах максимально наближених до реальності показали на що здатні їхні підопопічні.

— Спершу, на спеціально облаштованому майданчику свою фаховість з пошуку людей з-під завалів відпрацювали, як вінницька собака-рятувальник вівчарка Фріда, так і польські малінуа Карла та новошотландський ретривер Чіл, — розповідають вінницькі рятувальники. — Далі, в лісовому масиві змоделювали пошукову операцію людини, яка заблукала.

Нагадаємо, вівчарка Фріда шукала потерпілих після російського обстрілу 14 липня у середмісті Вінниці. Собаку визнали найкращою пошуковицею.

За допомогою спеціально розробленої програми та найсучаснішої системи GPS, якою користуються польські пошуковці, місце пошуку поділили на сім квадратів, відповідно й стільки ж груп. Одна з яких складалася з кінологічного розрахунку, а решта – виключно з рятувальників.

Польські кінологи кажуть, що завдяки GPS трекерам, працювати в таких умовах швидше й ефективніше, адже кожна пошукова група бачить, де саме перебуває кінологічний розрахунок і де місцевість вже є обстеженою.

Паралельно, ця вся інформація відображається на моніторі штабного авто, де за операцією спостерігають інші члени групи.

2023-05-25 16:06:28